Heerenveen pakt na 8 maanden weer eens een thuisoverwinning

pro shots

admin • 00:06, 02-12-2018 / Laatste Update: 15:31, 05-01-2024

Voor het eerst in 8 maanden heeft Heerenveen weer eens een keer in het eigen Abe Lenstra-stadion gewonnen. Fortuna Sittard was het slachtoffer: 3-1. De Friezen hebben de Limburgers hiermee ingehaald op de ranglijst.

Bij Heerenveen was Arber Zeneli de grote man, de international van Kosovo scoorde scoorde een afgekeurde goal, maar zou na de 1-0 van Daniel Høegh toch nog het net vinden: 2-0. Waar Zeneli in de 1e helft al om een penalty had gevraagd, mocht hij na rust wel scoren vanaf 11 meter.

Fortuna maakte via Lazaros Lamprou de 2-1, maar 11 minuten kon Pelle van Amersfoort bij een rebound op een schot van Zeneli de marge weer naar 2 brengen.

linkerrijtje

Heerenveen staat nu 9e met 17 punten, maar ze kunnen dit weekend nog ingehaald worden. Dan moet ADO dat een loodzware wedstrijd bij Ajax voor de boeg heeft, er 1tje meer inprikken dan de tegenstander.