Debutant Mihailovic redt punt voor Heerenveen tegen Heracles

admin • 00:40, 20-08-2017 / Laatste Update: 20:38, 12-12-2023

Lange tijd leek het erop dat Heracles in Friesland de punten weg zou kapen. Heerenveen leek de baas op eigen veld, maar Heracles scoorde 1 van de zeldzame kansen. De Almeloërs pakten bijna weer 3 punten, maar debutant en invaller Nemanja Mihailovic redde een punt voor Heerenveen.

Heerenveen was het 1ste kwartier ijzersterk. Ze hadden veel balbezit en speelden solide. Heracles probeerde er waar het kon snel uit te komen, maar de Friezen joegen de Almeloërs gelijk op. Meestal hadden ze dan vrij snel de bal weer. Toch werd Heerenveen in balbezit nog niet echt dreigend.

Weinig spektakel, maar wel een goal

In de 1ste helft werd er niet slecht gevoetbald, maar er gebeurde wel bar weinig. Heerenveen had meer aanspraak op een doelpunt, maar die maakten ze niet, omdat het vooral bij veel balbezit bleef. Heracles scoorde ineens wél. Vlak voor rust volleerde Robin Pröpper de bal na een corner in het doel van de Friezen.

Tweede helft

Na 5 minuten spelen in de 2de helft kon Kristoffer Peterson de score verdubbelen voor Heracles. Hij ging alleen op keeper Wouter van der Steen af, maar die was hem de baas. 10 minuutjes later was Reza Ghoochannejhad dichtbij voor de Friezen, maar hij schoof de bal vlak voorlangs.

Afgekeurd doelpunt

20 minuten voor tijd dacht Joost van Aken te scoren namens Heerenveen, maar die goal bleek ongeldig. Reza Ghoochannejhad duwde een Heraclied flink in de rug en het doelpunt werd daarom afgekeurd.

Rojas scoort alsnog!

Vlak voor tijd stuurde Heerenveen nog alles en iedereen naar voren. Dat zorgde nog voor wat paniekmomenten voor het doel van Heracles, maar tot scoren kwamen de Friezen niet. Zo leek het, maar in blessuretijd van de blessuretijd scoorde Nemanja Mihajlovic toch nog de gelijkmaker met het hoofd. Hij stond pas een kleine 20 minuten in het veld, omdat hij Arber Zeneli had vervangen. Ook waren het zijn 1ste minuten voor Heerenveen. Wat een debuut!

Goede start Heracles

Heracles staat door het gelijke spel op 4 punten uit 2 duels. Vorige week wonnen ze in eigen huis knap (en ook al effectief) van Ajax. Herenveen staat pas op 2 schamele puntjes, want vorige week speelden zij met 3-3 gelijk bij FC Groningen.