Heerenveen sloopt Willem II na spannende eerste helft

Martijn Baars • 21:58, 08-12-2018 / Laatste Update: 01:12, 06-01-2024

Bijna 45 minuten lang was het duel in Tilburg tussen Willem II en sc Heerenveen een open wedstrijd waarin beide teams grote kansen kregen.

Dat was het geval totdat aanvoerder Freek Heerkens een penalty veroorzaakte en een rode kaart kreeg.

Lekker potje

In de stromende regen maakten beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van. Nemanja Mihajlovic, de vervanger voor de zieke Arber Zeneli, opende de score na een kwartier met een technisch hoogstandje (0-1).

Gelijkmaker

2 minuten later was het alweer gelijk door een trefzekere boogbal van Atakan Akkaynak, die bij de thuisploeg de plaats van de geschorste Pol Llonch innam.

Rood en pingel

In de 39ste minuut moest Willem II met 10 man verder. Arbiter Siemen Mulder bestrafte wat duw- en trekwerk van Freek Heerkens met rood voor de Tilburgse aanvoerder en een strafschop voor de bezoekers. Ben Rienstra schoot raak van 11 meter, 1-2.

Doelpunten productie

Na de pauze liet Heerenveen zich door het Brabantse 10-tal niet verrassen. Michel Vlap zorgde in de 53e minuut met een venijnig schot in de korte hoek voor 1-3. Mitchell van Bergen (19) was daarna nog 2 keer trefzeker: 1-5, met dank aan Vlap. Het waren zijn eerste goals in de eredivisie.