Heerenveen steelt punt in blessuretijd, VVV wint moeiteloos van NAC

admin • 23:55, 22-09-2018 / Laatste Update: 10:44, 07-01-2024

In de Eredivisie wordt er dit weekend lekker op los gescoord. Vrijdag won Heracles al met 4-0 van De Graafschap en zaterdagavond speelden Fortuna Sittard en Willem II met 4-4 gelijk. Ook in Venlo en Rotterdam werd zaterdagavond lekker gescoord.

Gestolen punt voor Heerenveen

Excelsior gaf in de laatste seconden van de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen een voorsprong uit handen. In een aantrekkelijke wedstrijd gingen de Rotterdammers vanaf de 12e minuut de hele pot aan de leiding, maar 20 seconden voor tijd schoot debutant Jizz Hornkamp de gelijkmaker op het bord: 3-3. Het duel werd voornamelijk aantrekkelijk gemaakt door Spurs-huurling Marcus Edwards, die op momenten als een mini-Messi voor Excelsior over het veld rende.

De jonge Brit maakte het spel met een paar mooie acties, maar kwam zelf niet tot scoren. De thuisploeg kwam verdiend op een 2-0 voorsprong, gaf direct na rust een doelpuntje weg nadat Bulthuis kon scoren uit een vrije trap van Mihajlović, maar kwam meteen daarna weer op 3-1. Heerenveen vocht zich terug in de wedstrijd maar steelt uiteindelijk een puntje bij een sterker Excelsior.

Makkelijke avond voor VVV

VVV Venlo trok in eigen huis aan het langste eind in de wedstrijd tegen NAC Breda. De Venloërs pakken de eerste thuisoverwinning van dit seizoen en doen dat op speels gemak: 3-0. VVV stijgt door de overwinning naar een 4e plaats in de Eredivisie, NAC staat in ieder geval 1 dag op de laatste plek.

Na 22 minuten zorgde Opoku voor de openingstreffer, een ruim kwartier later benutte Sušić een penalty en stond het al 2-0. NAC speelde een slechte wedstrijd en leek pas wakker te worden na de 3e tegentreffer. Ondanks een aanvallende wissel tikt Leeds-huurling Jay-Roy Grot in de 53e minuut de 3-0 binnen. Arno Verschueren zorgt er in de 88e minuut nog voor dat NAC de wedstrijd met 10 man moet eindigen.