Heerenveen verliest ook van concurrent AZ

admin • 17:26, 12-02-2017 / Laatste Update: 18:52, 12-12-2023

SC Heerenveen heeft voor de 2e week op rij verloren van een concurrent. Vorige week was FC Utrecht al met 1-0 te sterk in de Galgenwaard. Zondagmiddag kreeg Heerenveen in eigen huis klop van AZ: 1-2. De Alkmaarders gaan daardoor over de Friezen heen op de ranglijst en staan nu voorlopig 4e. FC Utrecht speelt om 16.45 uur nog tegen PSV.

AZ begon fel aan de wedstrijd en kreeg na 5 minuten al meteen een kans via Mats Seuntjes. Zijn schot ging alleen over de goal van keeper Erwin Mulder. Een minuut later was het Zeneli die Krul testte; zijn schot werd met moeite gered.

0-1

Beide ploegen maakten er een leuk begin van. Na 16 minuten spelen lag de bal er al in. Weghorst stuitte op Mulder na een rappe counter, maar Tankovic tikte de rebound toch binnen: 0-1. Het was voor de Zweed ook meteen zijn 10e doelpunt in de eredivisie.

Na de 0-1 kreeg Heerenveen het niet voor elkaar om te voetballen. Sterker nog, het leek nergens op bij de ploeg van de geschorste Streppel, die het duel vanaf de tribune moest bekijken. Toch kreeg de thuisploeg 10 minuten voor rust de grootste kans op de gelijkmaker. Reza lanceerde Slagveer, die Thorsby op maat bediende. De Noorse middenvelder schoot hard, maar wel op de paal.

Op en neer

Net als in de 1e helft ging het spel ook na rust op en neer. Jahanbakhsh kon al na 3 minuten scoren na een foute uittrap van Mulder. Aan de andere kant kon Marzo gevaar brengen, maar zijn schot was iets te slap. Heerenveen zocht via Slagveer en Reza nadrukkelijk naar de 1-1, maar daar bleef het bij.

0-2

Want 10 minuten na rust kreeg het de deksel op de neus. De teleurstellende St. Juste kopte de bal in de voeten van Bel Hassani, die niet twijfelde en de bal vol op de pantoffel nam en zijn 1e van het seizoen maakte: 0-2.

Reza

De wedstrijd leek beslist, maar met invallers Van Amersfoort en Veerman zocht Heerenveen wederom naar een goal. En die vond het in de 78e minuut ook. Clubtopscorer Reza schudde Hatzidiakos simpel van zich af en schoot knap uit de draai raak: 1-2. Het geloof was daarna terug bij de Friezen en via Zeneli en Veerman kwam Heerenveen bijna op 2-2, maar de rode kaart van St. Juste in de 94e minuut was het laatste 'spektakel' in het Abe Lenstra Stadion.

[poules_game teasertext="" team="sc-heerenveen" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]