Heerenveen verslaat PEC in heerlijke openingswedstrijd Eredivisie

10 augustus 2018

Pro Shots

SC Heerenveen heeft in een heerlijke en spannende wedstrijd gewonnen van PEC Zwolle. De Friezen wonnen met de hakken over de sloot van de club uit Overijssel, 2-3.


PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en kwam in de eerste helft zelfs nog op voorsprong dankzij een strafschop.

Openingstreffer
Mike van Duinen maakte het eerste doelpunt van de eredivisie door van 16 meter droog rechtdoor te schieten terwijl Warner Hahn de hoek in dook.

Koningskoppel
Daarna draaide de wedstrijd en bogen de Friezen de achterstand in 11 minuten om naar 1-3. Morten Thorsby scoorde 2 keer (32', 39'), waarbij hij bij het eerste doelpunt een assist kreeg van Arbër Zeneli. Het 3e doelpunt maakte Zeneli zelf juist weer op aangeven van Thorsby (43').

Rode Thorsby
In de 2e helft probeerde Zwolle het gat te dichten, en dat lukte vrij snel. In de 55ste minuut hield de maker van 2 doelpunten de bal uit zijn eigen doel met de arm. In de rebound ging de bal er alsnog in, maar scheidsrechter Higler had al gefloten voor een overtreding. Thorsby ging met rood naar de kant en de bal ging op de stip. Van Duinen schoot zijn 2e van de avond binnen, wederom recht door het midden.

Heerenveen aan kop
PEC bleef met een mannetje meer de aanval zoeken en Heerenveen kwam steeds meer onder druk. Toch lukte het de Friese defensie om de Zwolse aanval tegen te houden. Beide ploegen kregen nog kansen op meer, maar de bal ging er niet meer in.

SC Heerenveen staat door deze uitslag in ieder geval voor 1 dag aan kop in de Eredivisie.