Heerenveen en VVV delen de punten na goals in de 2e helft

BSR/Soccrates Images

admin • 22:42, 08-02-2020 / Laatste Update: 04:36, 06-01-2024

In de Eredivisie hebben Heerenveen en VVV Venlo elkaar in Friesland in evenwicht gehouden. Het werd 1-1, waar beide ploegen eigenlijk helemaal niets mee opschoten. Vooral de thuisploeg had recht op meer.

Pas in de 2e helft vielen de doelpunten. Het waren de bezoekers die via een penalty van Jonathan Opoku op voorsprong, maar nog geen kwartier later was de stand gelijk. Aan Friese zijde maakte Sherel Floranus de 1-1 en dat bleek ook de eindstand.

In blessuretijd leek Heerenveen alsnog te winnen, maar een knal van 35 meter van Floranus werd door doelman Kirschbaum uit de kuising geranseld.

Stand

Door deze uitslag blijft Heerenveen koploper van het rechterrijtje. VVV blijft 16e staan en staat nu 4 punten boven de degradatiestreep. ADO Den Haag heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.