Heet ADO Den Haag binnenkort ‘Den Haag City’? Club onderhandelt met steenrijke eigenaar ManCity

15 oktober 2021

Pro Shots
city-football-group-heeft-interesse-overname-ado-den-haag-keuken-kampioen-divisie

City Football Group heeft interesse getoond in de aandelen van ADO Den Haag. Namens de investeringsmaatschappij voert Nederlander Roel de Vries sinds vorige week gesprekken met de ADO-directie. Dat meldt het AD.


Tegelijkertijd is het Japanse ACA Investments een serieuze overnamekandidaat.

Redder
ADO is zoals bekend naarstig op zoek naar een redder. Voor 1 november moet het een sluitende begroting inleveren bij de KNVB, anders raakt de Haagse club haar proflicentie kwijt. Roel de Vries lijkt daar een stokje voor te willen steken. De voormalig ‘global head of marketing’ van Nissan werkt sinds september 2020 voor CFG en is daar verantwoordelijk voor het leiderschap van alle clubs die bij de investeringsmaatschappij aangesloten zijn.

CFG heeft dus wel serieuze concurrentie, aangezien ADO in verregaande onderhandeling is met ACA Investments. Ook zij zijn geen nieuwe speler in de voetbalwereld. In 2014 investeerde de Japanse maatschappij al in China Soccer Holdings.

Nog 2 weken
De beide partijen hebben op papier nog 2 weken de tijd om de proflicentie van ADO te redden, zodat ze kunnen beginnen met bouwen aan een stabiele toekomst voor de Haagse club. Maar in het Cars Jeans Stadion hopen ze dat de licentie voor dit seizoen ook zonder een nieuwe eigenaar kan worden veiliggesteld. De clubleiding heeft een nieuwe begroting naar de KNVB gestuurd en is in afwachting van een reactie vanuit Zeist. Mochten de cijfers van de club dit keer worden goedgekeurd, heeft ADO langer de tijd om het vege lijf definitief te redden en eventueel met City Football Group of ACA Investments in zee te gaan als opvolger van het Chinese United Vansen als grootaandeelhouder.