admin • 12:51, 03-02-2019 / Laatste Update: 09:21, 05-01-2024

Jan-Arie van der Heijden begint bij Feyenoord in de basis op het kunstgras bij stadgenoot Excelsior. De centrale verdediger moest vorige week tegen Ajax zijn basisplaats afstaan aan Eric Botteghin.

De Braziliaan hield aan dat duel echter een zware knieblessure over. Hij is ongeveer 3 maanden uitgeschakeld.

Jørgensen weer op de bank

Van der Heijden vormt door het wegvallen van Botteghin in de Rotterdamse derby weer een duo met Sven van Beek in het hart van de defensie. Aanvaller Nicolai Jørgensen is opnieuw reserve bij Feyenoord.

Blik op zondag

Feyenoord leeft met veel vertrouwen naar het duel met de stadgenoot toe na de ruime zege op Ajax van vorig weekeinde (6-2), zo zei Van Bronckhorst. ,,Ik ben blij met die overwinning, maar woensdag hebben we voor het laatst over Ajax gesproken in de analyse. Daarna is de blik op zondag gegaan", aldus Van Bronckhorst.

Plafond

Vorig jaar won Feyenoord met 1-0 in Kralingen. ,,Het belangrijkste voor zondag is om het niveau van zondag weer te halen. Dan is de kans heel groot dat wij winnen van Excelsior. De wedstrijd tegen Ajax geeft wel het plafond van deze ploeg aan, als alles top is. 80 minuten waren wij top tegen Ajax en tegen PSV een helft. Het was een van de mooiste wedstrijden onder mijn leiding. Alles klopte in de wedstrijd tegen Ajax."