‘Heiko speechte en zei dat wij de EL konden winnen’

19 mei 2017

Pro Shots

Als rasechte Ajax-middenvelder geloofde Donny van de Beek altijd in eigen kunnen en dat van zijn ploeg. De 20-jarige spelmaker wist maar al te goed wanneer het Europese toernooi pas ècht begon te leven in de Ajax-selectie. Tribuneklant Heiko Westermann had daar een belangrijke rol in.


"Vlak na de winterstop voerden we een goed gesprek", vertelt Van de Beek aan AjaxTV. "Heiko nam toen het woord. Hij zei dat we goed voetbalden. Als we daar de allerjuiste mentaliteit bij zouden voegen, konden we de Europa League winnen."

Show op het strijdtoneel
Een nadenkertje, volgens Van de Beek. "Je denkt misschien dat het wat hoog gegrepen is, maar hij had wel gelijk." Van de Beek behoort met zijn jonge medeploeggenoten tot het jongste Ajax ooit in Europa. "Ik heb de kans gekregen me te laten zien. Iedereen kon zien wat je aan me had. Tegenstanders moeten ook wel gedacht hebben: 'zo, die pakken we wel even aan'".

Volle bak
Van de Beek gaat vol voor de winst in de finale. "Nu je er staat, moet je 'm pakken", klinkt het duidelijk. "Zoveel kansen krijg je niet om een prijs als deze te pakken. Iedereen heeft het over Stockholm, dus gaan we er natuurlijk voor!"Wat een avond !!! ❌❌❌ #uelfinal

Een bericht gedeeld door Donny van de Beek (@donnyvdbeek) op


Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht