Held! Vitesse beleeft onder Slutsky beste seizoensstart OOIT

21 oktober 2019

Soccrates Images

PSV verloor dit weekend op bezoek bij FC Utrecht (3-0). Daardoor is Vitesse - dat op bezoek bij VVV-Venlo (0-4) wel won - de gedeelde nummer 2 van de Eredivisie. Het is voor de club uit Arnhem de beste seizoensstart ooit! Een dikke pluim voor trainer Leonid Slutsky.


De Russische coach ziet dat zijn club 23 punten heeft na 10 wedstrijden. Toch heeft hij geen boodschap aan die uitstekende cijfers. Tegen VVV was hij bang voor een nederlaag, zoals vaker gebeurt bij Vitesse na een interlandbreak. De vorige keer bleek PSV met 5-0 te sterk.

Programma
Het programma van Vitesse ziet er ook niet verkeerd uit, dus we mogen misschien wel meer verwachten. Tot december speelt het team van Slutsky tegen de volgende tegenstanders in de Eredivisie: ADO Den Haag, FC Emmen, FC Groningen, Sparta Rotterdam en sc Heerenveen.

Ajax & PSV
In december staan ze nog tegenover Feyenoord, FC Twente en opnieuw VVV. Het voordeel voor Vitesse is dat PSV en Ajax, de enige ploegen die boven ze staan, al afgestreept zijn. Van PSV werd dus dik verloren, terwijl Ajax op 2-2 werd gehouden. De Amsterdammers speelden nog maar 1 keer meer gelijk, tegen PSV.