Henk Fraser: ‘Ik heb hier en daar wel wat vragen van clubs gekregen, maar niks concreets’

19 maart 2023

Getty Images
henk-fraser-ajax-amsterdam-assistent-alfred-schreuder

Henk Fraser zat vanmorgen bij Goedemorgen Eredivisie en daar werd hij bevraagd over zijn trainerscarrière. Na zijn ontslag bij Utrecht vroegen ze zich aan tafel af of hij had al wat aanbiedingen had gekregen. "Er zijn wel wat vragen geweest", zei Fraser.


Fraser gaf aan dat er nog niks concreets bij zat waar hij op had kunnen reageren. "Dit is voor het eerst in mijn carrière dat ik een wat langere tijd vrij ben, en nu kan ik extra genieten van mijn kleinkinderen. Wat dat betreft - en dat klinkt een beetje gek - kwam het mij niet zo slecht uit."

Ajax
Toch kriebelt het ook wel weer zei hij. En, zo wisten ze aan tafel, dat had zomaar bij Ajax kunnen zijn. Zij zagen in hem een geschikte ervaren assistent naast Alfred Schreuder. Maar nog voor hij erover na kon denken, werd Schreuder al de laan uitgestuurd. "Het is denk ik niet heel belangrijk om over te praten, want zover is het bij lange na niet gekomen", zei de oefenmeester hierover.

Hij gaf nog aan dat hij niet eens erover heeft kúnnen nadenken. "Of ik het had gedaan? Het is uiteindelijk niet ter sprake gekomen, dus ik heb ook geen beslissing hoeven nemen."