Heracles Almelo gaat zeker nog niet over op echt gras: ‘Keus die we maken’

2 juni 2020

ANP

Mede door de coronacrisis is echt gras op Erve Asito voorlopig geen optie. Heracles Almelo wil niet 'bij de gemeente aankloppen om te overleven’.


Heracles voorziet geen problemen om overeind te blijven in crisis, dankzij alle steun van sponsors en supporters. Wel moet de club terug naar de tekentafel wat betreft de begroting en zullen zaken als vers gras in het stadion voorlopig geen optie zijn.

'Dit helpt ons overeind te blijven'
"Rationeel beleid helpt ons overeind te blijven, kunstgras is daar een onderdeel van”, zegt directeur Rob Toussaint. "Ik weet niet hoe het bij andere clubs is, maar wij moeten onze eigen broek ook in de crisis zelf ophouden. We willen niet bij de gemeente aankloppen om te overleven."

'Een keus die we maken'
Elke keer als het kunstgrasveld op Erve Asito vervangen moet worden, denkt Heracles na of gewoon gras een optie is. "Een deel van het publiek wil dat ook graag, merken we. Wij snappen dat ook. Maar financieel en dus rationeel is het niet mogelijk als we in de Eredivisie willen blijven spelen. Het is een keus die we maken. Leggen we echt gras, dan hebben we ook een trainingscomplex nodig."

Clubs zonder kunstgras
Clubs als ADO Den Haag, Sparta en PEC Zwolle gaan wel over op echt gras. Daardoor blijven er nog maar een paar clubs in de Eredivisie over die op kunstgras spelen.