Heracles Almelo verliest 1e wedstrijd van play-offs in eigen huis van FC Utrecht

BSR Agency

admin • 22:23, 18-05-2019 / Laatste Update: 19:14, 12-12-2023

FC Utrecht heeft de 1e klap aan Heracles Almelo in de play-offs uitgedeeld. In Almelo stond de ploeg van trainer Dick Advocaat in rust met 0-2 voor. Na rust werd daar niks meer aan veranderd. FC Utrecht kan met vertrouwen en een 0-2 voorsprong zich voorbereiden op de return.

De wedstrijd werd in de 36e minuut opengebroken door Simon Gustafson toen FC Utrecht een twijfelachtige penalty kreeg. Gustafson schoot van 11 meter beheerst raak en zette de 0-1 op het scorebord. Slechts enkele minuten later verdubbelde Cyriel Dessers de voorsprong van de bezoekers. De spits maakte in de 40e minuut de 0-2.

Utrecht niet meer in de problemen

Na rust kon FC Utrecht de wedstrijd professioneel over de streep trekken. De bezoekers hadden een lekkere uitgangspositie in handen en hielden keurig de 0. Na rust kwamen beide ploegen niet meer tot score. Zo eindigde de 2e helft net als het 1e bedrijf in 0-2.

Return

In de return mogen Heracles Almelo en FC Utrecht uitvechten wie in de finale van de play-offs mag starten om nog een ticket naar de Europa League te pakken. Op dinsdag 21 mei om 18:30 uur staat de return op het programma. De winnaar mag zich in de finale meten met FC Groningen of Vitesse.