Heracles de beste, scheids de dupe en supporters GAE de creatiefste in Overijsselse derby

Martijn Baars • 00:34, 09-04-2017 / Laatste Update: 21:01, 07-01-2024

Heracles Almelo en Go Ahead Eagles maakten er een heerlijk zaterdagavond-potje van tegen elkaar. In de Overijsselse derby was Heracles uiteindelijk wel veel te sterk: 1-4. Maar de gasten werden wel geholpen door opmerkelijke beslissingen van de arbitrage.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf namelijk al in de 12e minuut een rode kaart aan Eagles-aanvaller Elvis Manu. Vanwege een handsbal kreeg Heracles tegen 10 man ook nog eens een penalty. Die werd feilloos binnengeschoten door aanvoerder Thomas Bruns: 1-0.

Elvis Manu krijgt een directe rode kaart voor deze handsbal. @GAEagles #gaeher https://t.co/5FwhUIYdOq pic.twitter.com/Qfd9JpHDl5

— FOX Sports (@FOXSportsnl) April 8, 2017

Nog geen 10 minuten later besliste Heracles eigenlijk de wedstrijd al. Eerst maakte Samuel Armenteros de 0-2, waarna ook Kristoffer Petterson in de vreugde mee kon delen (0-3). 'Gelukkig' voor de ploeg uit Deventer maakte Daniel Crowley nog geen minuut na de 0-3 de aansluitingstreffer (1-3).

Penalty

Maar waar GAE op zoek ging naar de 2-3, maakte Armenteros aan alle spanning een eind. Nog voor rust kreeg Heracles weer een strafschop en ook dit keer was het raak: 1-4.

Scheidsrechter de pineut

Die beslissingen zorgden bij het publiek in De Adelaarshorst voor een hoop woede. De hele tweede helft moest scheidsrechter Van de Graaf het ontgelden. De supporters knutselden ook nog eens pijlsnel een creatief spandoek in elkaar.

Ranglijst

Aan de score veranderde na rust verder niets. De 1-4 ruststand bleek jammer genoeg ook de eindstand. Voor Go Ahead Eagles resten de enorme degradatiezorgen. Heracles zit een beetje in niemandsland. Zowel de degradatiestreep als het linkerrijtje lijken te ver weg.