Heracles doet goede zaken in strijd om Europees voetbal met zege op Heerenveen

19 april 2019

BSR/SOCCRATES

Heracles Almelo was vrijdagavond met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen. In Almelo kwamen de eerste 2 doelpunten uit strafschoppen, Adrian Dalmau besliste de wedstrijd in de tweede helft. Heracles doet met de zege goede zaken in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.


Heracles Almelo had een penalty nodig om op voorsprong te komen in eigen huis. Brandley Kuwas ging na bijna een halfuur achter de bal staan om het buitenkansje te verzilveren. De rake treffer betekende voor de buitenspeler een record: nog nooit was hij bij zoveel doelpunten (19) betrokken in 1 Eredivisie-seizoen. 9 keer was Kuwas de doelpuntenmaker, 10 keer de aangever.

Even later was het ook alweer 1-1, wederom door een strafschop. Sam Lammers scoorde namens de Friezen. Het was alweer de 15e treffer voor de 21-jarige huurling van PSV dit seizoen.

Dalmau
Het duurde even voordat er weer werd gescoord, maar een kwartier voor tijd schoot Adrian Dalmau de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1.

Play-offs
Heracles heeft alle punten nodig in de strijd om play-offs voor Europees voetbal. Virtueel gezien staat de ploeg nu 5e in de Eredivisie, met een voorsprong van 5 punten op nummer 8 Willem II. Oorspronkelijk mogen de nummers 4 t/m 7 van de Eredivisie meedoen met de play-offs, maar als Ajax de bekerfinale wint (van Willem II) worden het de nummer 5 t/m 8.