Heracles en Utrecht spelen gelijk

Bart van der Wijst • 22:31, 02-04-2016 / Laatste Update: 03:41, 08-01-2024

Heracles Almelo en FC Utrecht hebben een punt overgehouden aan hun zaterdagavond. Beide doelpunten vielen vroeg in de tweede helft. Jaroslav Navratil zette Heracles op voorsprong, twee minuten maakte Andreas Ludwig de gelijkmaker. In de slotfase nam FC Utrecht de meeste aanspraak op een zege, maar hield Heracles stand.

FC Utrecht had het beste van het spel, maar Heracles kreeg in de eerste helft de beste kansen. Zo mikte Thomas Bruns over op het moment dat doelman Robbin Ruiter te ver voor zijn doel stond en raakten de Almeloërs tot twee keer toe het aluminium: een kopbal van Ramon Zomer belandde op de deklat, een schot van Jaroslav Navratil ketste op de paal. FC Utrecht zette daar tussen de bedrijven door slechts één kans tegenover. Willem Janssen vergat echter een hoek uit te kiezen, waardoor de inzet eenvoudig te verzilveren was voor doelman Bram Castro.

Hoogstaand niveau na rust

Tien minuten na de rust was het in een tijdsbestek van twee minuten twee keer raak. Eerst zette Navratil de thuisploeg op voorsprong na een voorzet van Gosens (1-0), even later maakte Andreas Ludwig de 1-1. Heracles protesteerde vervolgens massaal, maar zelfs uit beelden bleek nauwelijks te zien of de bal voorafgaand aan de treffer volledig de achterlijn gepasseerd had.

Even later werden de Almeloërs nog furieuzer, nadat scheidsrechter Martin van den Kerkhof geen overtreding zag in het contact tussen Timo Letchert en Navratil. Het publiek wilde een strafschop, maar de ingreep was net buiten het strafschopgebied. Heracles mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen met een gelijkspel. In het laatste kwartier reeg FC Utrecht de kansen aaneen, was met name invaller Ruud Boymans twee keer dichtbij, maar bleef de stand haken bij 1-1.