Heracles is 3de Eredivisieclub die selectie op stand-by zet

10 april 2020

BSR Agency

In navolging tot FC Groningen en Vitesse heeft Heracles Almelo de selectie voor de komende 3 weken op verlof gestuurd. De spelers moesten de afgelopen tijd nog dagelijks trainingen vanuit huis doen, maar dat is nu niet meer nodig.


Technisch directeur Tim Gilissen, die vanaf 1 april in dienst is bij de Almeloërs, heeft dat aan TC/Tubantia laten weten. De voetballers van de club uit Almelo trainen al weken thuis. Ze krijgen elke dag een schema en volgen online veel groepslessen. Er wordt van ze verwacht dat ze resultaten van trainingen opsturen en lijstjes bijhouden. "We zitten er bovenop, hebben elke dag contact.”

Einde nog niet in zicht
Wanneer de Eredivisie weer hervat wordt, is nog onduidelijk. Door de uitzichtloze situatie wordt het voor de spelers een behoorlijk opgave om dagelijks hun dingen te doen. "Het leek ons goed om een fysieke en mentale pauze in te lassen. Geen verplicht schema meer, even rust en afstand van elkaar. Als de maatregelen eventueel versoepelen, pakken we het weer op. Alleen kan daar niemand nog iets over zeggen.”