Heracles door laat doelpunt Vermeij langs Sparta

admin • 21:26, 14-12-2017 / Laatste Update: 03:59, 08-01-2024

In een koud en leeg Polman Stadion wist Heracles de punten in Almelo te houden. Een laat doelpunt van Vincent Vermeij bracht de eindstand op 3-2.

Al vroeg in de eerste helft kwam Heracles op voorsprong dankzij een doelpunt van Dries Wuytens. Die zette Michel Breuer op het verkeerde been en kopte de 1-0 binnen. Uitgerekend Breuer zag er niet goed uit bij het eerste doelpunt. De Spartaan speelde vanavond zijn 500e wedstrijd in het betaald voetbal.

Tweede helft

Waar Heracles, en met name Vincent Vermeij, de voorsprong had moeten vergroten, maakte Sparta vlak na rust de 1-1. Nick Proschwitz schoot zijn ploeg op gelijke hoogte. In de 73e minuut kwam Heracles dankzij clubtopscorer Niemeijer weer op voorsprong, maar dezelfde Proschwitz maakte 3 minuten later de 2-2.

Kuwas op dreef

De rechtsbuiten van Heracles Almelo, Brandley Kuwas, kwam deze week in het nieuws vanwege een gewaagde uitspraak. Hij liet weten te verwachten dat zijn volgende club Feyenoord, PSV of Ajax zal zijn. In de 57e minuut liet hij zijn voeten spreken.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 14 december 2017

Vermeij matchwinner

Ondanks een slechte eerste helft van de spits, wist Vermeij uiteindelijk het winnende doelpunt te maken. Eindstand 3-2. Reden voor een feestje in Almelo.

Als je in de slotminuut de volle buit pakt... ⚫⚪#herspa #HeraclesAlmelo @HeraclesAlmelo https://t.co/D7Y3RmeNaP pic.twitter.com/3bq6EdwCtV