Heracles onderuit in oefenwedstrijdje tegen degradant Excelsior

Albert ten Hove

admin • 23:25, 16-07-2019 / Laatste Update: 08:34, 05-01-2024

Heracles Almelo heeft dinsdagavond een 2-0 nederlaag geleden tegen degradant Excelsior. Hoewel de ploeg van Frank Wormuth grote kansen kreeg, waren de Rotterdammers een stuk effectiever.

Heracles had al vroeg de leiding kunnen nemen, toen Mo Osman na 3 minuten de bal ontving na een goede combinatie en net voorlangs schoof. Aan de andere kant was het wel snel raak, uit een hoekschop van Thomas Verhaar. Herve Matthys kopte daaruit, in de 7e minuut, de 0-1 binnen.

Heracles meest dreigend

Het 1e half uur was duidelijk voor de gasten uit Rotterdam. Excelsior had de 0-2 op de schoen, maar Heracles bleef op de been. Daarna draaiden de rollen om en was Heracles de meest dreigende ploeg. Zo waren Cyriel Dessers en Dabney dos Santos dichtbij de gelijkmaker, maar beiden faalden in het strafschopgebied.

Standaardsituatie

In de 2e helft liet Excelsior weinig zien. Heracles was beter en kreeg wederom mogelijkheden genoeg om de 1-1 op het scorebord te zetten. Toch was het Excelsior dat met een overwinning van het veld stapte. Voor de tweede keer scoorden de Rotterdammers uit een standaardsituatie. Thomas Oude Kotte tikte bij een vrije trap binnen: 0-2. Het laatste kwartier wisselde Wormuth zijn hele ploeg, maar ook die 11 spelers wisten niet te scoren.