Heracles pakt Willem II volledig in aan de hand van Dessers

BSR

admin • 18:21, 15-09-2019 / Laatste Update: 06:46, 07-01-2024

Cyriel Dessers heeft zijn waarde voor Heracles Almelo maar weer eens bewezen. De spits scoorde 2 keer in de 1e helft tegen Willem II en verzorgde zo in zijn eentje de halve productie voor zijn ploeg. In de 2e helft kwamen er nog 2 goals bij voor de thuisploeg. 4-1!

Heracles begon prima aan het duel, waarin lange tijd weinig gebeurde. Na een kwartier spelen leverde dat de 1-0 op. Dessers schudde zijn belager Jordens Peters sterk af, kapte en schoot met links knap raak. Heracles hield het duel daarna prima onder controle en hield het achterin goed dicht.

De Almeloërs kregen niets tegen, maar moesten na een ruim half uur spelen toch de gelijkmaker incasseren. Na een mooie aanval stond Vangelis Pavlidis vrij voor de goal om de 1-1 te maken. Ondanks die gelijkmaker ging Heracles met een voorsprong rusten. Dessers maakte uit een hoekschop de 2-1. Net als bij de 1-0 was er even twijfel of de Belg daarbij een overtreding maakte op Peters, maar de goal telde.

Ontketend

Na rust bouwde Heracles de voorsprong snel uit. Silvester van der Water stond aan het eind van een fraaie aanval en werkte vol overtuiging af. Met links poeierde hij de bal in de goal. Daar bleef het niet bij voor een ontketend Heracles. Na een uur spelen brak de ploeg snel uit via Mauro Junior en Dessers. Laatstgenoemde verspeelde de bal, maar die kwam met wat geluk voor de voeten van de kleine Braziliaan, die keurig afrondde. Na die 4-1 was er nog een half uur te spelen, maar er gebeurde weinig meer in Erve Asito. Pavlidis was nog dichtbij de 4-2, maar die viel niet meer bij Willem II.