Heracles na prachtig spektakelstuk vol doelpunten langs Heerenveen

ProShots

Sjors Tanis • 18:26, 16-09-2018 / Laatste Update: 23:00, 04-01-2024

2 keer kwam Heracles Almelo op voorsprong op bezoek bij sc Heerenveen, maar het was ook 2 keer PSV-huurling Sam Lammers die de Friezen weer naast de Almeloërs zetten: 3-3

Heracles staat door het gelijkspel op 8 punten na 5 duels, terwijl Heerenveen het moet doen met 6 punten na 5 wedstrijden.

Vlak voor pauze raak voor Lammers

Lammers, de 21-jarige spits die dit seizoen door landskampioen PSV voor verhuurd aan sc Heerenveen, was vlak voor de pauze goed voor de belangrijke 1-1, nadat Adrián Dalmau de bezoekers na 12 minuten op 0-1 had geschoten.

Direct na hervatting 2 keer raak

Direct na rust was het 2 keer snel raak. Eerst kon Lerin Duarte Heraclesop 1-2 zetten na een assist van Kritoffer Peterson, maar vanaf 11 meter wist Lammers de stand wéér recht te trekken.

Peterson redt Heracles

Peterson schoot na ruim een uur spelen zelf de 2-3 binnen na een van richting veranderd schot, maar wéér wist Heracles de voorsprong niet vast te houden. Morten Thorsby kopte 4 minuten later Heerenveen weer naast Heracles: 3-3. Maar het knotsgekke duel kende nog een zinderende slotfase, want niet snel na de 3-3 was het opnieuw Peterson die scoorde voor Heracles en zijn weer op voorsprong zette: 3-4. Mohammed Osman besliste een paar minuten voor tijd met een mooie vrije trap de wedstrijd in het voordeel van Heracles: 3-5.