Heracles stoot Feyenoord van plek 3 na dikke zege op De Graafschap

ProShots

Sjors Tanis • 23:54, 21-09-2018 / Laatste Update: 04:28, 06-01-2024

Heracles Almelo heeft (in ieder geval tot zondag) de 3e plek in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord. De Almeloërs wonnen thuis zeer overtuigend met 4-0 van De Graafschap en hebben nu na 6 wedstrijden al 13 punten.

Feyenoord staat nog op 10 punten en kan bij een overwinning zondag óók op 13 punten komen. Doordat Feyenoord een beter doelsaldo heeft, zal Feyenoord bij winst zondag weer 3e staan.

De Graafschap komt met schrik vrij

Na een matige openingsfase kroop Heracles steeds meer uit de schulp. Adrián Dalmau kreeg na 25 minuten de grootste kans voor de thuisclub. De aanvaller kreeg een opgelegde mogelijkheid door een knappe actie van Lerin Duarte, maar de bal werd van de lijn gehaald door De Graafschap-verdediger Bart Straalman. Vlak daarvoor was Dalmau ook al dreigend, maar toen kon doelman Hidde Jurjus redden.

Tóch raak voor Heracles

Maar niet snel na de enorme kans was het tóch raak voor Heracles. Een eigen doelpunt van Javier Vet zorgde voor de 1-0 in Almelo. Hij werkte de bal, zonder veel medeweten, in eigen doel na een harde voorzet vanaf de achterlijn van Bart van Hintum. Zo had Heracles de gewenste voorsprong voor de pauze te pakken tegen De Superboeren. Een minpuntje voor Heracles was het uitvallen van Silvester van der Water 3 minuten voor het einde van de 1e helft. Hij moest geblesseerd naar de kant.

Met de stand van 1-0 gingen beide ploegen niet veel later ook de pauze in nadat de debuterende scheidsrechter Erwin Blank had gefloten voor de rust.

Heracles blijft domineren

Ook in de 2e helft had Heracles het betere van het spel. Invaller Brandley Kuwas kon al vroeg na de hervatting voor 2-0 zorgen, maar van dichtbij schoot hij de bal over. Na een uur spelen was het wel raak voor Heracles: Kristoffer Peterson zorgde voor de 2-0 met zijn 7e Eredivisie-treffer van het seizoen. Daarmee is de Zweed nu alleen topscorer van de Eredivisie.

VAR keurt 3-0 Kuwas af, maar hij scoort uiteindelijk wél

Kuwas dacht niet snel na de 2-0 voor het 3e thuisdoelpunt te zorgen, maar de VAR greep in vanwege buitenspel. 10 minuten voor het einde mocht Kuwas dan toch juichen nadat hij de bal koeltjes langs De Graafschap-doelman Jurjus schoot. Invaller Vincent Vermeij maakte diep in blessuretijd nog de 4-0.

Vlak daarvoor kreeg De Graafschap-spits Fabian Serrarens nog een rode kaart na een harde overtreding op Duarte.

Sterk begin van het seizoen

Dankzij de zege schuift Heracles (in ieder geval tot zondag) op naar plek 3 op de ranglijst. Feyenoord kan bij winst zondag (tegen FC Utrecht) die plek weer overnemen.

De Graafschap blijft door de nederlaag strijden tegen degradatie. De Superboeren blijven 15e met met 4 punten.