Heracles wint van VVV dankzij pingel, wedstrijd lag dik 20 minuten stil door blessure Promes

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 23:18, 22-02-2019 / Laatste Update: 11:21, 12-12-2023

VVV-Venlo wist ondanks wat goede kansen niet te scoren tegen Heracles Almelo. In Venlo werd het 0-1, door een laat doelpunt van Mohammed Osman. De wedstrijd lag lang stil door de blessure van Jerold Promes. De verdediger van VVV werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Promes raakte vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn knie. Joey Konings kreeg een gele kaart door een overtreding op die Promes. De wedstrijd werd pas na dik 20 minuten weer hervat. De overige 30 minuten in de eerste helft waren slordig. Beide ploegen - die lekker in de kleedkamer zaten in de tussentijd - waren flink koud geworden.

In de tweede helft kreeg VVV meer kansen, maar tot doelpunten leidde dat niet. Heracles Almelo won uiteindelijk, door een rake penalty van Osman.

Stand

Als je de namen leest zou je het misschien niet zeggen, maar dit was een wedstrijd tussen de nummer 7 en 8 van de Eredivisie. Heracles klimt door de zege zelfs naar plek 5, Vitesse neemt nu plek 6 in en Utrecht plek 7. VVV blijft logischerwijs dan op de 8e plek staan.