Het is eindelijk tijd voor de rentree van keeper Justin Bijlow bij Feyenoord

23 februari 2021

Pim Ras Fotografie

Justin Bijlow reist woensdag met Feyenoord mee naar Groningen voor de inhaalwedstrijd in de Eredivisie. Er is een reële kans dat de doelman tegen de ploeg van trainer Danny Buijs weer onder de lat staat bij Feyenoord. De afgelopen maanden stond Nick Marsman op doel bij de Rotterdammers.


Tegen FC Twente in Enschede was het al het plan om Bijlow zijn rentree te laten maken, maar de Rotterdammer gaf een dag voor de wedstrijd aan dat hij nog niet in staat was om te spelen. Bijlow was lang afwezig door een voetblessure, keerde tegen Willem II weer terug, maar miste vervolgens de volgende 2 wedstrijden weer door blessureleed. De laatste training voor de wedstrijd tegen FC Groningen leverde dit keer geen fysieke problemen op. Alleen de Portugees João Teixeira is nog altijd niet beschikbaar. De middenvelder is herstellende van een kuitbeenbreuk.

Zwakke vertoning tegen FC Twente
Dick Advocaat rekent op een reactie van zijn ploeg na de zwakke vertoning tegen FC Twente, die desondanks nog een puntje opleverde. "Qua scherpte en concentratie moet het gewoon beter, dat weten de jongens zelf ook”, zegt Advocaat.

16 punten uit een achterstand
Dat zijn ploeg toch nog terugkeerde uit geslagen positie in de Grolsch Veste was wel een lichtpuntje. Feyenoord veroverde al 16 punten na te zijn teruggekeerd na een achterstand. "Dat geeft aan hoe goed deze groep in mentaal opzicht in elkaar steekt. Dat hebben ze in de anderhalf jaar dat ik er zit vaak genoeg bewezen en daar moet ik ze ook een compliment voor maken.”