HET WAS WEER RAAK! PSV-supporters proberen stadion in te komen: 8 arrestaties

26 november 2021

Pro Shots
PSV

Tijdens de wedstrijd tussen PSV en Sturm Graz in de Europa League heeft de politie in Eindhoven 8 mensen gearresteerd. Zij maakten deel uit van een groep die het stadion probeerde binnen te komen door een hek te forceren, aldus een woordvoerster van PSV. De politie wist de groep tegen te houden.


De PSV-spelers werden voor aanvang van het duel, dat vanwege de coronaregels voor lege tribunes moest worden gespeeld, onthaald door zo'n 500 fans. "Dat was georganiseerd en ging prima", zegt de woordvoerster. "Toen het vuurwerk te lang aanhield, is de groep die de actie had georganiseerd weggegaan. Een groep die overbleef, probeerde het stadion in te komen. Dat hebben we weten te voorkomen. De mensen die dat deden kennen we niet, het zijn geen PSV-supporters."

PSV won de wedstrijd met 2-0 en blijft daardoor in de race voor een plek in de volgende ronde van de Europa League.

ZIE OOK: PSV wint van Sturm Graz: alles komt aan op laatste groepswedstrijd in Europa League

Sinds supporters vanwege de nieuwste coronamaatregelen niet meer welkom zijn bij de wedstrijden, is het bij veel clubs onrustig. Bij AZ - NEC drongen fans vorig weekeinde kortstondig het stadion in nadat ze eerst buiten vuurwerk hadden afgestoken. Er volgt een strafrechtelijk onderzoek, meldde AZ. Ook bij SC Cambuur - FC Utrecht kwamen supporters even het stadion in en werd vuurwerk afgestoken. Bij Heracles Almelo - Fortuna Sittard was het eveneens onrustig.