Honda vanaf nu de motor van Vitesse

22 november 2019

BSR Agency

Hij is nog maar net speelgerechtigd voor Vitesse, maar heeft nu al te horen gekregen dat hij tering belangrijk gaat worden voor de Arnhemmers. Keisuke Honda moet als een verlengstuk van coach Leonid Slutski gaan fungeren. Daarvoor zet de Rus Honda als motor neer in het midden van het 11-tal.


Slutski heeft daarvoor een 4-2-3-1 opstelling verzonnen waarin Vitese tegen Sparta gaat spelen. "We hebben 3 wedstrijden op rij verloren, maar er is geen sprake van paniek bij Vitesse", zegt Sloetski. "Voor mij als coach is er niets veranderd. Elke volgende wedstrijd is voor mij van levensbelang. Dat is Sparta nu ook. Met Honda krijgen we meer offensieve wapens. Hij brengt extra kwaliteit."

Om Sparta ook onder druk te houden, voert Sloetski meer wijzigingen in zijn basisteam door. Thomas Buitink start vanaf de rechterflank. Jay-Roy Grot is daarmee gepasseerd. De huurling van Leeds United stond tegen FC Emmen (2-1 verlies) nog op de rechtervleugel. Tegen FC Groningen (2-1 nederlaag) faalde de Arnhemmer in de spits. Sloetski haalde hem na één helft al van het veld.