Honderden supporters zorgen voor prachtig eerbetoon voor Nouri (beelden)

14 juli 2017

Sportnieuws

Kippenvel. Tranen. Verslagen blikken. Vrijdagavond was het allemaal te zien in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Hier woont namelijk de familie van Abdelhak Nouri en was de Ajacied vaak te vinden op het voetbalpleintje. De F-side, Ajax' harde kern, had daarom opgeroepen om naar deze plek te komen voor een eerbetoon.


"Appie, Appie", klonk het uit vele kelen. Massaal applaus en vuurwerk maakten het af. Honderden mensen hadden zich verzameld. Allemaal stonden ze even stil bij de voetballer van Ajax, die waarschijnlijk nooit meer normaal zal kunnen denken, eten, praten en lopen. Nouri zakte vorige week zaterdag tijdens een oefenduel met Werder Bremen in elkaar op het veld en houdt daar blijvende hersenschade aan over.

Spelers
De Ajax-spelers waren ook van de partij om hun teammaatje en zijn familie een hart onder de riem te steken.

anp-52321145

Vader
Bij het ouderlijk huis van Nouri stonden familieleden voor de ramen en werd een Ajaxshirt met rugnummer 34 omhoog gehouden. Daarnaast was er ook kinderfoto van een voetballende Appie te zien. Abdelhak Nouri sr., zijn vader, kwam onder politiebegeleiding naar het huis toe, schudde handen met de fans en maakte een praatje. Zie de video hieronder:anp-52321330

Beelden om stil van te worden

anp-52321392

anp-52321121

image1

image2