Te hoog in de bol? Schalke-trainer gelooft in goede afloop tegen Ajax

admin • 18:20, 19-04-2017 / Laatste Update: 09:26, 05-01-2024

Trainer Markus Weinzierl gelooft dat zijn Schalke 04 donderdag voor een grote verrassing kan zorgen tegen Ajax. Niet de Amsterdammers, maar de Duitsers kunnen de halve finale van de EL halen als we de coach moeten geloven.

,,In de vorige ronde gaf niemand meer iets voor ons toen we in de rust van de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach tegen een achterstand van 2-0 aankeken. Maar toen scoorden we twee keer in één helft'', zei hij over gelijkspel (2-2). ,,Nu hebben we voor eigen publiek een hele wedstrijd om twee keer te scoren en daarna eventueel in verlenging of met strafschoppen definitief toe te slaan.''

Moet beter

Dat het veel beter moet dan vorige week in de Amsterdam ArenA, is iedereen bij Schalke 04 wel duidelijk, vertelde Weinzierl woensdag vlak voor de laatste training van Schalke. ,,Het enige positieve van die wedstrijd is dat we slechts met 2-0 hebben verloren'', besefte hij.

,,Maar daarom hebben we nu nog wel kans. Afgelopen zondag tegen Darmstadt was het ook onvoldoende'', zei Weinzierl over de belachelijke nederlaag (2-1) van zijn ploeg tegen de Duitse hekkensluiter.,,Maar we hebben onlangs ook met 4-1 gewonnen van Wolfsburg en we versloegen FC Augsburg met 3-0. Die uitslagen volstaan nu tegen Ajax.''

Alles of niets in Europa

De op 2 na rijkste club van Duitsland wil een wisselvallig seizoen redden in de Europa League. In de competitie komt de huidige nummer 11 5 speelronden voor het einde van de competitie nog 4 punten tekort voor een Europees ticket voor volgend seizoen. Het verschil met de 16e plaats, die aan het einde van de rit verplicht tot het spelen van promotie - en degradatiewedstrijden, is maar 5 punten.

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]