Hoop gedoe rond Napoli-AZ, wat is er precies aan de hand?

20 oktober 2020

BSR Agency

Het is pas dinsdag, maar nu is er al een hoop gedoe rondom de wedstrijd Napoli-AZ in de Europa League komende donderdag. Het is namelijk helemaal mis in Alkmaar. Niet alleen sportief, maar vooral fysiek. De Nederlandse club meldde dinsdagmiddag dat er liefst 8 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd zijn.


Op dat nieuws werd in Italië met harde hand geregeerd. Napoli zou niet eens willen dat AZ naar Napels afreist voor de wedstrijd en dat het duel wordt uitgesteld totdat iedereen bij AZ gezond is. Maar de UEFA is daar niet echt gevoelig voor en wil dat de wedstrijd gewoon doorgaat. Dat is vooralsnog dus nog steeds het geval.

Boadu, Druijf én Evjen besmet
Dus zit AZ met een groot probleem. 1 van de nieuwe besmettingen zou bijvoorbeeld Myron Boadu zijn. Daarnaast gaan ook de geruchten dat aanvallers Evjen en Druijf besmet zijn. Dan is het flink puzzelen geblazen voor trainer Arne Slot wie er dan in hemelsnaam in de aanval moet spelen.


13 spelers positief getest
In totaal zijn er nu 13 spelers van AZ positief getest op corona. Vorige week waren het er al 9, maar daarvan zijn er inmiddels 3 weer negatief getest. Door alle coronagevallen gaan er maar 17 spelers naar Italië voor de wedstrijd tegen Napoli, die donderdag om 18.55 uur begint. De lokale autoriteiten in Napels kunnen het duel nog verbieden als ze het gevaar te groot vinden. Fans zijn er sowieso niet welkom.