Hoop voor Ajax: goede thuisreeks en winst na 2-0 achter

27 februari 2020

ANP
Ajax

Het is allemaal niet verloren voor Ajax in aanloop naar de Europa League-pot tegen Getafe. De Amsterdammers zijn al tijden ongeslagen in het toernooi, daarnaast heeft de club prima historische statistieken te overleggen.


Ajax moet na het 2-0 verlies in elk geval 2 keer scoren en dan hopen op het beste. Is te doen, want de ploeg van Erik ten Hag won de laatste 4 thuiswedstrijden in de knock out. 3 potjes daarvan waren minimaal met 2 goals verschil: tegen FC Kopenhagen en Schalke 04 werd het 2-0, van Olympique Lyon won Ajax zelfs met 4-1.

Gaat lekker
Overigens verloor Ajax de laatste 12 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Europa League niet meer. De laatste verliespartij was in 2012 tegen Red Bull Salzburg. In 1977/78 maakte Ajax een 2-0 achterstand tegen Lillestrøm goed in de Europacup 1, een jaar later poetste het een zelfde tussenstand weg in Amsterdam tegen Athletic Bilbao, herinnert Ajax zich.

Het personeel
Andre Onana keept voor de 175e keer bij Ajax. Nicolas Tagliafico is er niet bij, want hij is geschorst. 3 man staat op scherp: Dusan Tadic, Quincy Promes en Lisandro Martínez. Oppassen dus.

Vermoedelijke opstelling: Onana; Dest, Schuurs, Blind, Martínez; Álvarez, Eiting, Van de Beek; Babel, Promes en Tadic.