Hoppa! Transfer Frenkie de Jong helpt RKC Waalwijk aan prima miljoenenwinst

16 oktober 2019

BSR Agency

RKC Waalwijk heeft het afgelopen seizoen met een winst van 3,1 miljoen euro afgesloten. De club dankt het positieve resultaat vooral aan de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona. De middenvelder speelde in de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC en Willem II.


FC Barcelona betaalt minimaal 75 miljoen euro voor De Jong. Dat bedrag kan nog oplopen tot 86 miljoen euro. Een deel van de transfersom, zo'n 13 miljoen euro, gaat naar RKC en Willem II. De club uit Tilburg ontvangt zo'n 8 miljoen omdat het ook nog een doorverkooppercentage had bedongen. Over die bedragen moet wel belasting worden betaald.

RKC promoveerde afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie. Die extra serie wedstrijden leverde RKC ook een aardige winst op. Zonder de inkomsten uit de transfer van De Jong en de play-offs had RKC een klein positief bedrijfsresultaat geboekt.

RKC wil de winst van 3,1 miljoen euro gebruiken om de selectie te versterken en het stadion te verbeteren. De club staat laatste in de eredivisie, met slechts 1 punt uit 9 duels.