Huidig Oranje mist altijd scherpte bij 1e fluitsignaal

admin • 14:58, 27-03-2017 / Laatste Update: 21:14, 05-01-2024

Het Nederlands elftal zit al een tijdje in een crisis. Ze verliezen de ene na de andere partij tegen laagvliegers als Bulgarije. Na 2 jaar slechte prestaties is eindverantwoordelijke Danny Blind de laan uitgestuurd. Oranje heeft een futloze uitstraling, blijkt ook uit de schokkende cijfers.

Zaterdag tegen Bulgarije mocht het niet fout gaan. Bij verlies was een WK-kwalificatie ver weg. Op dat moment stond Nederland samen met Zweden op de nummer 2 plek die garantie biedt voor  play-offs. Zweden speelde eerder op de avond tegen Wit-Rusland en wonnen overtuigend. Het was dus een vereiste om op het scherpst van de snede te starten tegen de Bulgaren.

Een slappe vertoning

De start van Nederland was alles behalve scherp. Een slappe vertoning van de verdediging zorgde in de eerste 5 minuten al een doelpunt van ene Bulgaar Spas Delev. De 17-jarige debutant Matthijs de Ligt liep ongelukkig onder de bal door en werd daarna ook nog getackeld door zijn eigen doelman Jeroen Zoet. Het gewonde dier Oranje kreeg niet snel daarna het genadeschot en verloor met 0-2.

Kijkend naar alle wedstrijden na het WK 2014 in Brazilië is er 1 feit wat terugkerend is: een doelpunt tegen in de 1e helft. In de wedstrijden die ze onder leiding (assistent en bondscoach) van Blind speelden, kreeg Oranje in de meeste partijen in de 1e helft een doelpunt tegen. Een teken van een futloze, slappe houding aan het begin van een wedstrijd.

Nonchalant

Het Nederlands elftal loopt continu vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Ook Blind had regelmatig een nonchalante uitdrukking richting de pers, nam rare beslissingen in de opstelling die niet goed uitpakten en zat vaak met zijn armen over elkaar in de dug-out. Precies het spel dat het makke Oranje tegen B-landen als Bulgarije en IJsland laat zien.

Het Nederlands elftal, ooit nummer 1 van de wereld, staat nu op plek 21. Bijna de helft van de wedstrijden van afgelopen 2 jaar ging verloren. Schrikbarende cijfers voor een grootmacht als Nederland.

Met vuist op tafel slaan

Het is zaak voor het de nieuwe bondscoach om de spelers voor de wedstrijd volledig op scherp te zetten. Met de vuisten op tafel slaan en het team weer naar een overwinning schreeuwen. Het Nederlands elftal kan het WK in Rusland nog halen, maar het wordt een moeilijke weg. Slap aan een wedstrijd beginnen is dus verleden tijd...