Huilen in Amsterdam van korte duur; blik op Stockholm

ProShots

admin • 18:21, 14-05-2017 / Laatste Update: 13:43, 07-01-2024

Ajax is door de overwinning van Feyenoord op Heracles geen kampioen van Nederland geworden. Op 1 puntje (82 om 81) halen de mannen van Peter Bosz het dit seizoen niet. Ajax won wel, uit bij Willem II: 1-3. Kasper Dolberg, Davinson Sanchez en Davy Klaassen maakten de goals voor de Amsterdammers, die met een fantasievolle opstelling begonnen.

Bosz had ruimte gemaakt voor de jongelingen. Naast Matthijs de Ligt stonden ook Frenkie de Jong (ex-Willem II), Justin Kluivert, David Neres en Donny van de Beek in de basis. Sterker nog: het was de jongste Eredivisie-basis uit de geschiedenis. De gemiddelde leeftijd was maar 20 jaar en 139 dagen. Dat is minder dan PSV in 2013, dat gemiddeld 20 jaar en 155 dagen jong was.

Kluivert assistmeister

Dolberg maakte 7 minuten voor rust de 1e voor de bezoekers. Kluivert zette heel strak voor, de Deen hoefde alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten. In de rust werd Dolberg gewisseld voor Bertrand Traore. Na 47 minuten was de wedstrijd wel zo'n beetje gespeeld. Sanchez kopte een corner van Donnie van de Beek raak. In de 66e minuut maakte Klaassen het af na een flitsende aanval via Appie Nouri en Justin Kluivert.

In de 83e minuut scoorde Jari Schuurman, Feyenoord-huurling, nog de 1-3.

Op 24 mei wacht Manchester United in de Europa League-finale in Solna, vlakbij Stockholm in Zweden.