Huntelaar leidt ploeterend Ajax langs PEC Zwolle

Martijn Baars • 00:32, 10-09-2017 / Laatste Update: 14:28, 07-01-2024

Vraag niet hoe, maar Ajax heeft gewonnen van PEC Zwolle. In een waardeloze wedstrijd werd het geflatteerd 3-0 voor de Amsterdammers. Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech zorgden voor de goals.

Ajax begon de wedstrijd furieus en kreeg in het eerste half uur kans na kans. Die stormloop leverde maar 1 goal op. David Neres ontsnapte aan PEC-verdediger Bram van Polen, gaf laag voor en zag Huntelaar achter zijn standbeen de 1-0 maken.

Daarna daalde het niveau als het Nederlands elftal op de wereldranglijst: keihard. Ajax balde een beetje op het middenveld, PEC deed zeer weinig met de bal en dat zorgde voor een dramatische pot.

Strafschop Ajax: mis!

Na rust werd het niet veel beter. Ajax was wel beter, maar liet PEC in leven door de genadeklap niet uit te delen. Daardoor namen de Zwollenaren meer risico en werd de wedstrijd daardoor wel iets levendiger. Na een dik uur maakte Ajax gebruik van die ruimte en leverde dat een strafschop op.

De ingevallen Justin Kluivert snelde met zijn eerste actie langs Van Polen, die hem vervolgens vloerde. Ziyech schoot de strafschop op de vuisten van Diederik Boer, de oud-doelman van Ajax.

Toch nog een goaltje

5 minuutjes later was het dan wel ein-de-lijk raak. Huntelaar ontsnapte aan de buitenspelval, legde breed op Kluivert, die op zijn beurt weer breed legde op Ziyech. De Marokkaans international gleed de 2-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en daalde het niveau weer tot onder 0.

De 2e van Huntelaar

Het werd pas warmer in de 88e minuut. Ziyech stuurde Frenkie de Jong diep. De ingevallen middenvelder ontsnapte samen met Huntelaar aan buitenspel en gaf 'm breed aan de spits, die zijn 2e van de avond maakte: 3-0. Met de zege blijft Ajax in het spoor van Feyenoord, dat eerder op de avond met 2-4 te sterk was voor Heracles.