Iedereen is helemaal klaar met de bananenschil van Amsterdam

27 januari 2016

Pro Shots

Zelfs Jack van Gelder, kind aan huis bij Ajax, ziet het Nederlands elftal liever in De Kuip voetballen dan in de ArenA. Reden: de 'glijbaan' in het Amsterdamse stadion. Niet alleen het dramatische spel van Ajax en Heracles Almelo viel dinsdagavond op. Voor de zoveelste keer werd zichtbaar dat op het gladde veld in de ArenA nauwelijks is te ballen. De KNVB suggereert op een politiek correcte manier dat Oranje inderdaad beter kan verkassen.

Heracles klaagt
En worden de uitploegen dan niet benadeeld, kun je je direct afvragen. Daar wordt nog weinig over gerept. Maar toen een verslaggever van VI dinsdag aan Heracles-aanvoerder Mark-Jan Fledderus naar de staat van het veld vroeg, begon hij wel te klagen. "Het veld ziet er erg goed uit, maar de bovenlaag is heel glad en glibberig. Je hebt heel weinig grip, dus dat is voor het voetbal jammer."

Lastig verhaal
Ook voetbalverslaggever Willem Vissers kon het dinsdag niet aanzien. In De Volkskrant schrijft hij: 'Wie aanzet, glijdt weg. Wie wil schieten, valt. Voetbal begint met spelers, een veld en een bal. Als dat samenspel al niet eens klopt, tja, dan wordt het een lastig verhaal.'

Interlands verbieden?
Voor Jack van Gelder alle reden om de KNVB eens bij deze kwestie te betrekken. Hij twittert: 'Is er niemand bij de KNVB die interlands in de Arena gaat verbieden. Het is en blijft een glijbaan. Wat een belediging voor De Kuip!' En de KNVB reageert: 'Verbieden niet, maar voor de nieuwe kwalificatieperiode kijken we ook naar de andere opties.' Aangezien er in Nederland meer grote stadions zijn, kun je uit het antwoord wel lezen dat ook de voetbalbond liever een potje voetbal op de bananenschil van Amsterdam vermijdt. De Kuip popelt al een tijdje om de nieuwe gastheer te zijn.