In laatste 10 minuten helpt Feyenoord stuntdroom van NEC om zeep

Marcel Roes • 00:56, 26-09-2021 / Laatste Update: 23:23, 05-01-2024

Tot aan de 80e minuut mocht NEC denken dat er iets heel moois ging gebeuren voor de ploeg uit Nijmegen in De Kuip. Maar Feyenoord draaide de boel helemaal om, speelde NEC alsnog duizelig en maakte het Legioen blij met de spectaculaire 5-3 zege.

Orkun Kökcü maakte vanaf de penaltystip de openingstreffer (15') en in no-time zat Feyenoord op rozen toen Luis Sinisterra niet faalde nadat hij alleen voor de NEC-keeper kwam. 20 minuten gespeeld en zo'n marge in De Kuip: dat kan toch niet meer fout gaan?

Dat gebeurde bijna wel: Magnus Mattsson kwam in een soortgelijke situatie terecht als Sinisterra en liet Feyenoord-keeper Justin Bijlow kansloos. En op slag van rust maakte verdediger Cas Odenthal na een kopballetje van Okita de gelijkmaker.

In de 75e minuut was Calvin Verdonk goed voor de 2-3. Het was het 1e balcontact van de ex-Feyenoorder! Het werd billenknijpen voor trainer Arne Slot en het legioen. Maar ze hadden Guus nog: goudhaantje Guus Til, die een hoekschop binnen kopte en in de 88e minuut met veel venijn de 4-3 tegen de touwen joeg.

En reken maar dat niemand nog het stadion had verlaten na deze zinderende slotfase. Want er kwam nóg een toetje: invaller Cyriel Dessers krijgt de bal aangespeeld van Bryan Linssen en de voormalige topscorer van de Eredivisie haalde de trekker over.