Interim-trainer Vitesse gooit meteen het roer om: Honda terug naar de bank

6 december 2019

ANP Sport

Joseph Oosting gooit het roer om bij Vitesse. De interim-coach haalt Keisuke Honda nu al uit het elftal van de Arnhemse club. Navarone Foor krijgt een centrale rol bij de eredivisionist. Het systeem moet anders, te beginnen met de kraker tegen Feyenoord.


Oosting is sinds deze week de interim-opvolger van Leonid Slutsky. De Drent gaat de crisis te lijf met een andere speelstijl. De Arnhemse club gaat terug naar de 'Hollandse School', met pressing, doordekken en compacte linies.

Foor weer terug
Oosting heeft daarvoor dynamiek nodig en zet op het middenveld een blok met Matus Bero en Navarone Foor. De Drent herkent de kwaliteiten van Foor, die voor stabiliteit zorgt. Slutsky had de Nijmegenaar de afgelopen 1,5 jaar nauwelijks nodig.

Bazoer en Honda
Oosting erkent dat Vitesse niet met Honda en Riechedly Bazoer op het middenveld uit de voeten kan. Dan wordt de Arnhemse formatie statisch en kwetsbaar. Dat betreft vooral de omschakeling naar de verdediging, als de linies kort op elkaar moeten staan. Bazoer wint voorlopig de strijd van Honda, maar de voormalig Oranje-international moet wel veel meer brengen dan de afgelopen weken.