Invallers Willem II duwen Go Ahead in de problemen na zege

Proshots

admin • 16:20, 16-04-2017 / Laatste Update: 16:50, 05-01-2024

Willem II heeft zondagmiddag gewonnen van Go Ahead Eagles. In Tilburg eindige het ietwat saaie duel in 2-0.

De Tilburgers dachten na acht minuten spelen al de score te hebben geopend, maar het doelpunt van Haye werd afgekeurd wegens buitenspel. Voor Go Ahead was dit het startsein om ook aan te gaan vallen en loerde op de counter. Met een spectaculaire omhaal was bijvoorbeeld Hendrik dichtbij een treffer.

Geen spektakel

Toch waren de eerste 45 minuten niet bepaald een spektakelstuk te noemen. Er ging veel fout en ook was het spelbeeld wat aan de saaie kant. Zo schoot Willem II bijvoorbeeld geen enkele keer op goal (afgezien van het afgekeurde doelpunt).

Niet meer bij het paasontbijt

Na rust was de thuisclub iets minder bij het hoofd bij een paasontbijt en meer bij de wedstrijd. Kali en vooral Haye namen het doel van Zwarthoed regelmatig onder vuur, maar zagen hun pogingen niet in het net eindigen.

1-0!

Dat er in de 72ste minuut een doelpunt viel, was dan ook verrassend. Invaller Sol kopte een voorzet van Croux binnen en vierde dat met een salto. Het betekende alweer zijn vijfde treffer dit seizoen met het hoofd. Geen enkele speler maakte meer doelpunten met het hoofd dit Eredivisie-seizoen.

Bijna de gelijkmaker

Een paar minuten later was Go Ahead nog heel dichtbij de gelijkmaker. Ritzmaier mocht zo het veld overlopen (geen Willem II'er die hem aanviel) en uithalen, maar zijn schot ging net naast.

Schuurman verdubbelt score

Zeven minuten voor tijd besliste Schuurman, nota bene weer een invaller, het duel. De middenvelder verzekerde zijn club met heerlijke goal een veilige plek op de ranglijst.