Wie is er verantwoordelijk voor deze crisis bij Feyenoord?

21 oktober 2019

Soccrates Images

De Klassieker van aankomende zondag gaat tussen de koploper van het linkerrijtje en die van het rechterrijtje. Ajax leidt de boel in de Eredivisie, terwijl Feyenoord door een matige start op de 10e plek bivakkeert. We duiken eens dieper in op de resultaten van de Rotterdammers.


De ongeslagen status
Feyenoord begon niet per se goed aan het seizoen, maar ook niet slecht. De eerste 9 wedstrijden gingen niet verloren, in de Eredivisie en in de voorronde van de Europa League. Er zaten dan wel 4 gelijke spelen tussen, maar dus ook 5 overwinningen.

Tegen Rangers FC (voorheen Glasgow Rangers), in wedstrijd 10 van het seizoen, begon de ellende. Op bezoek in Schotland werd er met 1-0 verloren, doordat er een gênant potje voetbal op de mat werd gelegd. Vervolgens volgden een gelijkspel (3-3) tegen FC Emmen en een pijnlijke nederlaag in de eigen Kuip tegen AZ (0-3).

Eventjes omhoog kijken
Jaap Stam leek de boel na die zeperd tegen AZ gefixt te hebben. FC Twente werd met 5-1 van de mat getikt en ook van FC Porto werd met 2-0 gewonnen. Top, toch? Nou ja, voor eventjes. Want na die wedstrijd tegen Porto begon de ellende weer.

Fortuna Sittard was in eigen huis met 4-2 te sterk voor Feyenoord. Afgelopen zondag werd het in Rotterdam 1-1 tegen Heracles. Het is maar afwachten hoe Feyenoord het donderdag gaat doen op bezoek bij de Young Boys in Zwitserland.

Transfers
Hoewel Feyenoord weinig budget had, kwamen er toch een hoop spelers naar Rotterdam. Veel van die jongens hebben we nog amper in het eerste gezien. Liam Kelly kwam tot 1 wedstrijd, George Johnston speelde nog helemaal niks.

Luciano Narsingh, Leroy Fer, Edgar Ié en Marcos Senesi waren de grotere namen deze transferzomer. Senesi kwam voor 7 miljoen vanuit Argentinië naar Nederland, maar loste zijn belofte nog niet in. De centrale verdediger kende tot nu toe geen gelukkige start in de 3 wedstrijden die hij speelde. Ié, die wordt gehuurd van Trabzonspor, doet het op zich prima. Op een paar foutjes na kent de Portugees een redelijke start in Rotterdam.

Dat kunnen we ook zeggen van Fer, die zichzelf snel in de basis heeft geknokt. Narsingh kan dat nog niet zeggen. Luis Sinisterra, Sam Larsson en Steven Berghuis krijgen vaak de voorkeur boven hem.

Stam
Trainer Jaap Stam blijft voorlopig uit de problemen. In de media wordt nog amper gesproken over een eventueel ontslag van de nieuwe hoofdcoach. Ook de supporters van Feyenoord lijken Stam nog wel een kans te willen geven. Maar waar denk jij dat de problemen bij Feyenoord aan liggen?

Hoe komt deze 'crisis' bij Feyenoord?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...