‘Dit is hoeveel geld Robin van Persie in z’n carrière binnen heeft geharkt’

28 mei 2019

BSR Agency

Robin van Persie is nu al een paar weken voetballer af. Toch zijn we niet bang dat hij in een zwart gat terecht komt. Tenminste, hij heeft in zijn 17-jaar durende carrière genoeg geld binnen geharkt om nu genoeg leuke dingen te doen!


De redacteuren van het zakenblad Quote hebben een ruwe schatting gemaakt van de knaken die Van Persie ongeveer verdiend heeft bij zijn clubs Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe (en weer Feyenoord).

Dit hebben ze dus gebaseerd op schattingen, maar ook op verschillende documenten. Toen de topscorer aller tijden van Oranje in Turkije speelde, gooiden de speurneuzen van Football Leaks verschillende contractdetails van Van Persie op straat.

Zo kreeg hij een basissalaris van €4,9 miljoen. Alleen voor het tekenen van zijn contract mocht hij al €3,12 miljoen bijschrijven. Met verschillende bonussen werd dat bedrag nog lekker aangevuld.

In totaal denkt Quote dat Van Persie zijn pensioen moet in zien te vullen met een bedrag van €47 miljoen op de bank. Zoals gezegd, daar kan hij een hoop leuke dingen mee doen!