Dit is wat je moet weten over de 3 amateurclubs in de 8e finale van de beker

1 november 2018

Pro Shots

Er zijn nog 3 amateurclubs over in het KNVB bekertoernooi. Kozakken Boys, AFC en ODIN '59 zitten bij de laatste 16 clubs in strijd voor de nationale beker.


Kozakken Boys en AFC spelen op het 3e niveau in Nederland, terwijl ODIN '59 nog een klasse lager speelt.

Al 2 profclubs
AFC begon sterk aan het toernooi door in de wedstrijd voor de laatste 32 met 5-0 geen spaan heel te laten van profclub Telstar. De ronde daarna was ook TOP Oss de klos: AFC kieperde de Brabanders met 1-0 uit het toernooi.

AFC draait lekker
Ook in de competitie is AFC lekker bezig. Na 10 wedstrijden staan ze met 22 punten bovenaan in de 2e divisie. IJsselmeervogels en Jong Sparta Rotterdam volgen met 21 en 20 punten. De Amsterdammers maakten al 29 doelpunten in de competitie.

Lastig competitieseizoen
Bij Kozakken Boys gaat het een stuk minder in de 2e divisie. De club uit Werkendam staat op een gedeelde 12de plaats en heeft na 10 wedstrijden slechts 11 punten. Dat zijn er evenveel als Excelsior Maassluis en Jong Almere City. Ze scoorden slechts 16 keer en kregen er al 19 om de oren.

Cupfighting boys
Des te opvallender dus dat Kozakken Boys nog in het bekertoernooi zit. In de 32ste finales werd ONS Sneek met 3-1 verslagen, maar daarna werd profclub Almere City te kijk gezet. Waar de Brabanders in de competitie even sterk zijn als de jonkies van Almere, waren ze in de beker te sterk voor de A-selectie van Almere City.

ODIN heeft het moeilijk in 3e divisie
Toch is het meest bijzondere verhaal dat van ODIN '59. De club uit Heemskerk speelt namelijk op het 4e niveau, in de 3e divisie dus. En doen ze het daar dan super goed en kunnen ze misschien promoveren? Daar lijkt het voorlopig niet op. Na 9 wedstrijden werden slechts 11 punten gehaald en scoorden ze slechts 14 doelpunten en kregen ze er 21 tegen.

Lange route met enorm hoogtepunt
Toch heeft ODIN '59 zich weten te plaatsen bij de laatste 16 clubs in strijd om de KNVB Beker. En hoe? Eerst werd VV Alverna met 2-0 verslagen. Daarna volgden uitwedstrijden tegen Dongen en FC Lisse, die beiden met 0-1 werden gewonnen. Maar daarna volgde pas de echte stunt: ODIN '59 versloeg de thuisspelende Eredivisieclub FC Emmen met 1-3.