Jaap Stam benadrukt rust bij Feyenoord: ‘Moeten helaas meer geduld hebben’

18 augustus 2019

BSR_AGENCY

Het zogeheten 'lek' is nog niet boven bij Feyenoord: Weer een gelijkspel, opnieuw puntenverlies. De Rotterdammers bivakkeren met 3 punten uit 3 potjes in de middenmoot van de eredivisie. Toch stoort trainer Jaap Stam zich voorlopig nergens aan. 


"Ik erger mij niet zo snel", antwoordde Stam bij FOX Sports op de vraag of hij zich heeft geërgerd aan het centrum Eric Botteghin- Jan-Arie van der Heijden dat moeite had met de snelle aanvallers van FC Utrecht. Dat leidde tot de openingstreffer van de watervlugge Issah Abass, die koel afrondde na een lange solo.

Maximaal gaan
"De jongens proberen het maximale eruit te halen. Soms maken we verkeerde keuzes of loopt het niet lekker. Maar dat ze elkaar rugdekking moesten geven: zeker." Toch klonk Stam ook tevreden. Over Ridgeciano Haps, bijvoorbeeld, de man van de gelijkmaker.

Geduld
"Hij doet het hartstikke goed", zei de hoofdtrainer over zijn linksback. Ook over invaller Edgar Miguel Ié was Stam te spreken. "Hij is vrij kalm achterin." Stam hoopte al verder te zijn met het bouwen van zijn ploeg. "We moeten hier doorheen. We beseffen waar we vandaan komen. We hebben iets meer geduld nodig. Helaas."