Jack van Gelder over Dirk Kuyt: ‘Zelden iemand meegemaakt die zo onbetrouwbaar is’

30 mei 2020

ANP
jack-gelder-dirk-kuyt

Presentator Jack van Gelder vindt het helemaal niks dat Feyenoord nu al door laat schemeren dat Dirk Kuyt in 2021 waarschijnlijk de Rotterdammers traint. Van Gelder noemt Kuyt zelfs onbetrouwbaar.


In het programma NH Sportcafé laten Jack van Gelder en Rinus Israël zich uit over het mogelijke besluit. Eerstgenoemde vindt het onbegrijpelijk dat Feyenoord het clubicoon wellicht als trainer naar voren schuift.

Onbetrouwbaar
"We kennen Dirk Kuyt heel goed. Het is een hele aardige jongen, maar ik heb zelden iemand meegemaakt die zo onbetrouwbaar is als het om het nakomen van afspraken gaat. Hij belt bijvoorbeeld nooit terug. Dat is een vervelende karaktertrek van hem. Hij is verafgood door het laatste jaar waarin hij speelde. Advocaat wil hem gewoon niet in de buurt hebben. Hij zit te dicht op de spelersgroep", is het vernietigende commentaar van Van Gelder.

Rinus Israël
Ook Rinus Israël heeft zo zijn bedenkingen bij een aanstelling van Kuyt. "Ik begrijp niet dat hij niet de assistent wordt bij Feyenoord. Normaal gesproken is dat de opbouw: een jaar meelopen met de hoofdtrainer en dan word jij benoemd", aldus de legendarische verdediger.