Janssen en Wijnaldum bezorgen prima Oranje winst op Oostenrijk

Martijn Baars • 00:26, 05-06-2016 / Laatste Update: 22:03, 12-12-2023

Dankzij goals van Vincent Janssen en de 100e van Georginio Wijnaldum, heeft het Nederlands elftal van Oostenrijk gewonnen. In het Ernst Happel Stadion in Wenen werd het 0-2. De wedstrijd tegen Oostenrijk was de derde en laatste in een serie van 3 oefenduels.

Nederland had gedurende de wedstrijd maar weinig te dulden van de Oostenrijkers, die over zes dagen in Frankrijk zijn voor het EK.

Goal Janssen

De beste kansen waren voor Oranje, dat via Vincent Janssen al binnen tien minuten op voorsprong kwam. Net als tegen Polen was Steven Berghuis de aangever. Kunnen we inmiddels spreken van een gouden koppel?

Ook in de tweede helft was het Nederlands elftal de betere ploeg. Janssen had in de 51e minuut de kans om Oranje op een 2-0 voorsprong te zetten, maar na een voorzet van Kenny Tete, schoot Janssen in vrije positie over de goal.

100e goal Wijnaldum

Oostenrijk, dat ongetwijfeld met een goed gevoel naar het EK wilde gaan, kwam bedrogen uit. Nederland kwam namelijk 20 minuten voor tijd op een 2-0 voorsprong. Georginio Wijnaldum ving een rebound op randje zestien op en krulde de bal in de goal. Het was zijn 100e treffer.

Blessure Zoet

Het enige smetje op de wedstrijd kwam een kwartier voor tijd op naam van Jeroen Zoet te staan. De keeper van PSV mocht in de basis starten en keepte een uitstekende wedstrijd. Bij een redding kreeg hij echter last van een blessure en moest hij zelfs gewisseld worden voor Jasper Cillessen. Ook met de Ajax-doelman kreeg Nederland geen treffer meer tegen.

Oostenrijk speelt op het EK in de groepsfase tegen IJsland, Portugal en Hongarije