Jasper Cillessen heeft geen vrede met bankplaats Oranje: ‘Ik ben de enige met toernooi-ervaring´

30 september 2022

Getty Images
Jasper Cillessen

Jasper Cillessen gaat naar het WK in Qatar, zo had Louis van Gaal al wel een beetje laten doorschemeren. Ook Remko Pasveer mag zijn koffer pakken. Alleen wie wordt de 1e keeper bij Oranje? Cillessen is vol vertrouwen. "Ik ben de enige met toernooi-ervaring en heb ook al veel ervaring in de Champions League."


Zo serveert hij even bij de NOS al zijn concurrenten af. Pasveer maakte pas onlangs zijn debuut en keepte 2 interlands (wel 2 keer de nul). Justin Bijlow heeft ervaring in de Conference League, Eredivisie en keepte 6 interlands voor Oranje (3 keer de nul en 4 tegengoals totaal). Mark Flekken doet het goed in de Bundesliga, maar is onzeker in Oranje (4 interlands, 0 keer de nul en 6 tegentreffers). "Voor mij is het dus ook geen verhaal wie 1e doelman wordt."

Cillessen, Pasveer, Bijlow en Flekken
Het lijkt er op dat Van Gaal Cillessen, Pasveer, Bijlow en Flekken meeneemt naar Qatar. De volgorde moet nog bepaald worden, mede op basis van de penaltytests. Feyenoord-trainer Arne Slot liet al weten dat Bijlow die tests goed had doorstaan. "Hij is een goede penaltykeeper." Pasveer was weer de nummer 1 in de laatste 2 interlands.

'Ik heb geen vrede met bankplaats'
Cillessen geeft tegen De Gelderlander dan ook toe dat hij boos was tijdens de vorige interlandperiode. "Ik had er geen vrede mee dat ik niet mocht spelen, maar dat heb ik nooit. Ik denk dat de bondscoach dat ook wel aan me waardeert, voordat hier een heel verhaal van wordt gemaakt."

Alles ligt nog open
Cillessen weet het zeker dat als hij zo blijft keepen bij NEC (hoog reddingspercentage en slechts 5 tegentreffers bij de middenmoter uit Nijmegen) dat hij dan de nummer 1 is. "De bondscoach heeft gezegd dat het nog helemaal openligt wie de 1e doelman is op het WK."