JL: NEC pakt ticket play-offs, Jong Ajax de periodetitel

admin • 23:54, 27-10-2017 / Laatste Update: 18:46, 12-12-2023

NEC heeft de weg terug naar de eredivisie ingezet. Vrijdagavond won het thuis van Jong FC Utrecht (3-1). Concurrent Fortuna Sittard verloor van De Graafschap (2-0). Jong Ajax won wel van FC Eindhoven (2-3) en daarmee ook de periodetitel, maar mag geen play-offs spelen. De Nijmegenaren pakken alvast een ticket voor de play-offs om promotie naar de eredivisie.

Sven Braken zette na een kwartiertje de Nijmegenaren al op voorsprong. Hij werd met een puike pass diep gestuurd. Hij schatte die op waarde en klopte de keeper met een bekeken lobje. Weer een kwartier later zette Arnaut Groeneveld de thuisclub met een goed schot in de verre hoek op 2-0.

Na iets meer dan een uur spelen deed Bilal Ould-Chikh wat terug namens Utrecht, maar daar zat NEC niet echt mee. Een paar minuten daarna kopte de lange Ted van de Pavert namelijk simpel de 3-1 binnen. Daarmee verzekerde hij NEC van een kans op promotie.

De Graafschap - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard had het behoorlijk lastig op de Vijverberg tegen de Graafschap en dat werd in een score uitgedrukt na ongeveer een half uur spelen. Toen opende Daryl van Mieghem namelijk de score voor de thuisploeg. Hij werd de diepte in gestuurd en hij benutte daarbij zijn snelheid. Daarna passeerde hij koeltjes de keeper.

Fortuna wist ook niet meer in de wedstrijd te komen, want Fabian Serrarens schopte een kartier voor tijd namens de Superboeren de periodetitel van Fortuna de prullenbak in.

FC Eindhoven - Jong Ajax

Jong Ajax kon bij FC Eindhoven al na 4 minuten op voorsprong komen. Mateo Cassierra mocht namelijk aanleggen voor een penalty, maar hijs miste die. Ook pofte Ajax nog een keer de bal op de lat, maar 1 minuut voor rust scoorde Eindhoven wel. Mart Lieder zette zijn ploeg op voorsprong.

Na rust deden de jonkies van Ajax wel wat terug. Dani de Wit maakte de gelijkmaker. Dat was de opmars voor een offensief, want ook Carel Eiting kon zo'n 20 minuten voor het einde van de wedstrijd de 2-1 voor Ajax maken.  De Wit kopte met nog 10 minuten te spelen de definitieve winst tegen de touwen: 3-1.

Lieder maakte het nog wel spannend door vlak voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar de Ajacieden gaven de winst niet meer uit handen.