Joey Groenbast wil via omweg Go Ahead Eagles naar de top

11 maart 2016

Proshots
Groenbast wil via omweg naar de top

De 20-jarige Joey Groenbast speelde al eens in één team met Rick Karsdorp, Sven van Beek, Terence Kongolo, Karim Rekik, Tony Vilhena, Nathan Aké en Anwar El Ghazi. Groenbast moest echter in zijn jonge jaren al afscheid nemen bij Feyenoord C1 en kwam via Sparta Rotterdam bij Go Ahead Eagles terecht. Via een omweg hoopt de jongeling alsnog de top te halen.

Omgeschoold
Groenbast, die in Deventer werd omgeschoold van centrumverdediger tot rechtsback, maakte afgelopen vrijdag zijn debuut voor Go Ahead, in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (0-0). Hij deed dat zeer verdienstelijk en werd onder anderen gefeliciteerd met zijn geslaagde optreden door Erixon Danso, zijn directe tegenstander. Hans de Koning, de trainer van Go Ahead, vertrouwt hem ook een basisplaats toe in de thuiswedstrijd van vanavond tegen MVV Maastricht (aftrap 20.00 uur).

„Toen ik vorige week donderdag te horen kreeg dat ik zou spelen, wachtte ik op het moment dat ik zenuwachtig zou worden. Maar dat kwam niet. Ik voelde alleen wedstrijdspanning, maar dat ben ik gewend.” Vanavond om 20:00 mag hij er weer staan, tegen de Limburgers van MVV Maastricht.