John Troost gespot bij training van AZ

13 oktober 2017

Foto: SCS/Sander Chamid

AZ-trainer John van den Brom schakelde de hulp in van 'soulcoach' John Troost. Deze vrijdagochtend bracht hij een bezoekje aan de training van de Alkmaarse club, dus de steun van Troost hebben ze in ieder geval tegen FC Groningen aanstaande zondag.


Van den Brom belde Troost al eens eerder, toen hij bijvoorbeeld kampioen van België werd met Anderlecht. Het afgelopen seizoen probeerde Troost, die gespecialiseerd is in energievelden, ook al zijn diensten aan te bieden bij AZ, voorafgaand aan de bekerfinale. Toen was zijn hulp niet nodig, maar toch verloor AZ de bekerfinale van Vitesse. Ook bij PSV zou Troost regelmatig zijn diensten hebben aangeboden.

'Gewoon even bijkletsen'
Toch staan er voor de spelers van AZ de komende tijd geen privésessies op het programma. "Hij was hier gewoon om even bij te praten", legde Van den Brom uit op de persconferentie vrijdagmiddag. "We kennen elkaar al heel lang en hebben elkaar een tijd niet gezien."

Mits en Mats
De Noor Fredrik Midtsjø maakt zijn debuut voor AZ. Hij is de vervanger van de geblesseerde Marko Vejinovic, voor wie het seizoen door een kruisbandblessure alweer voorbij is. Het middenveld van de Alkmaarders ziet er daarom iets anders uit met Mits (de bijnaam van Midtsjø) en Mats (voornaam van Seuntjens) naast elkaar. AZ zat even in een dipje, want er gingen 2 wedstrijden op rij verloren. "Op de training zie ik een positieve verandering van gedrag", vindt Van den Brom. "Dat is goed, want er is druk. Van Groningen moeten we winnen."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht