Jong Ajax blijft in spoor van koploper Cambuur dankzij ruime zege op Go Ahead

BSR

Sjors Tanis • 23:01, 03-02-2020 / Laatste Update: 00:17, 05-01-2024

Jong Ajax heeft de achterstand op koploper Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie weer teruggebracht tot 1 punt. De Amsterdammers wonnen thuis op De Toekomst zeer overtuigend van nummer 5 Go Ahead Eagles: 5-1. Ook Jong FC Utrecht leek op weg naar een zege in de 24e speelronde, maar het werd uiteindelijk 1-1 tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

Jong FC Utrecht staat door het gelijkspel op plek 12 met 32 punten, Dordrecht doet de laatste plaats over aan Helmond Sport en staat nu 19e met 15 punten uit 24 duels.

Jong Ajax al voor rust langs Go Ahead

Op eigen veld had Jong Ajax het duel met Go Ahead Eagles al na 45 minuten beslist. Via 2 strafschoppen (Danilo en Brian Brobbey) kwam de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie al binnen 17 minuten op 2-0 en na 33 minuten maakte Danilo met zijn 2e van de wedstrijd de 3-0.

3e voor Danilo

In de 2e helft prikte Danilo ook zijn 3e doelpunt binnen en door doelpunten van Maarten Pouwels (Go Ahead) en Quinten Timber (Ajax) eindigde het duel in 5-1, waardoor Jong Ajax op de ranglijst koploper Cambuur weer tot 1 punt nadert: 51 om 50 punten. Go Ahead staat 5e met 41 punten.

Het was voor Go Ahead Eagles de 1e nederlaag sinds 30 augustus. De ploeg was liefst 22 wedstrijden ongeslagen, maar lijdt dus op bezoek bij Jong Ajax weer eens een nederlaag.

Jong FC Utrecht geeft voorsprong weg

FC Dordrecht is door een late gelijkmaker van Thomas Schalekamp geen hekkensluiter meer in de Keuken Kampioen Divisie. Schalekamp maakte op bezoek bij Jong FC Utrecht diep in blessuretijd gelijk nadat Odysseus Velanas de thuisploeg na 12 minuten op voorsprong had gezet. Schalekamp werd echter de held van Dordrecht door zijn ploeg een punt te bezorgen.

Doordat Dordrecht een puntje pakt in Utrecht is Helmond Sport nu hekkensluiter met 16 punten. FC Dordrecht heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo.